7. syyskuuta 2011

Uusia Piiloja!

Keväällä 2011 matkustin New York.n tapaamaan ystävääni Rhea Alexanderia joka on pyörittänyt vuodesta 1991  Digs.com (Duchamp Irreverent Guilding Spirit Inc) yritystään kestävän kehityksen ja Fair Trade periaattein. Rhea työllistää kolmannen maailman käsityöläisiä pääpaino naisten aseman parantamisessa. Tämän lisäksi Rhea konsultoi ja opettaa Parsons New School for Design.ssa. 
Tutustuin Rheaan Gifussa, Japanissa noin 10 vuotta sitten työskennellessämme samassa Designer in Residence -ohjelmassa. Loistava nainen! Monen vuoden puhumisen jälkeen aloitimme yhteistyön toteuttamalla Piilo -korissa kehittävääni ideaa rottinkin ja tekstiilin yhdistämisestä. Alkuperäinen Piilo syntyi Suomen Käsityön Ystävien 130-vuotis näyttelyyn ja suunnittelin sen Sokeva Käsityön tuotantoa ajatellen. Tähän projektiin käsityöläiskontaktimme löytyi Guatemalasta Ecolibri non-profit organisaatiosta joka toikii Guatemalassa Lake Atitlan alueella. Tarkoituksenamme parantaa naisten asemaa työllistämällä heitä ja saada siten jotain pysyvämpää aikaiseksi.

Mitä opimme tästä? Muotoilijan ammatti on loistava työkalu tehdä oikeasti jotain merkittävää. Korit ovat kohta puolin valmiit. Tässä kuvia matkan varrelta.

Alkuperäinen Piilo -koriproto Sokeva Käsityölle 
                                     
Rhean studiollolla Gramercy PArk, NY (huom. ikkunasta näkyy Julia Robertsin kattoterassi. oho)

Rhean kanssa ideoimassa.
Koripohjan punontaa bambusta, Guatemala



Piilon ensimmäiset hahmomallit valmistuu

Valmiita Piilo -koreja!

Olin NY.ssa yhdessä kolleegani ja ystäväni Katriina Lankisen kanssa. New Yorkista riittäisi vaikka mitä kerrottavaa, mutta sen kerron että Kati on lahjakas suunnittelija, aivan loistavaa matkaseuraa ja fantastinen tyyppi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti